Raziskava

Raziskava in testiranje sestavin (Licorice)

POVZETEK RAZISKAVE Univerze v Padovi: Hormon Kortizol vpliva na distribucijo in odlaganjem maščob. Njegovo delovanje je urejeno z aktivnostjo 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze. Gliciretinska kislina, aktivna sestavina sladkega korena (Licorice), blokira 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze tipa 1, s čimer se zmanjša delež kortizola v telesu.

“Kremo, ki vsebuje gliciretinsko kislino, smo testirali z nanosom na stegna. Osemnajst zdravih žensk (v starostni skupini od 20 do 33 let) z normalnim Indeksom telesne mase (ITM) je bilo naključno izbranih za prizkus kreme. Polovica žensk je uporabljala kremo, ki vsebuje 2,5% gliciretinske kisline, polovica pa placebo kremo, ki ne vsebuje aktivne sestavine. Meritve njihovih stegen so bile narejene pred uporabo in po 1 mesecu uporabe. Obseg plasti podkožne maščobe na stegnih se je znatno zmanjšal v devetih primerih, pri uporabnicah, ki so uporabljale kremo z vsebnostjo gliciretinske kisline. Ob tem ni prišlo do nikakršnih drugih telesnih ali zdravstvenih sprememb, niti v krvnem tlaku, niti v aktivnosti renina v plazmi.”

“Vpliv gliciretinske kisline na debelino podkožne maščobe je, glede na ugotovitve, povezan z brolado 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze tipa 1 na ravni maščobnih celic. Zato lahko domnevamo, da gliciretinska kislina (Licorice) učinkovito deluje pri zmanjševanju neželene lokalne akumulacije maščobe v podkožju.”

Armanini D1, Nacamulli D, Francini – Pesenti F, Battagin G, Ragazzi E, Fiore C.
Oddelek medicinske in kirurške znanosti – endokrinologija , Univerza v Padovi, Via Ospedale 105, 35100 Padova, Italija.
Povezava do raziskave: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15894038

Anamarija Avbelj
manekenka

Končno ena vrhunska in kvalitetna krema za postavo, ki res deluje. Moja koža je postala bolj čvrsta in elastična, obseg pa se je zmanjšal.

Eva Ahačevčič
blogerka in novinarka

Rezultati so se jasno pokazali precej hitro – čutim, da je moje telo bolj čvrsto, počutje precej boljše, koža pa bolj napeta. Izgubila sem pol centimetra okoli vsakega stegna in en centimeter okoli bokov, kar pripisujem kombinaciji vsega, kar sem v zadnjih 14 dneh spremenila v svojem življenju. Za bolj ...

Daša Podržaj
Manekenka

Nad kremo sem navdušena, saj sem vse skupaj izgubila kar 8 centimetrov, hkrati pa je moja koža lepo napeta in brez celulita. Priporočam!

Manja Plešnar
Modna novinarka in TV voditeljica

Po slabem mesecu uporabe čudezne kremice sem okoli trebuha izgubila 2 cm zaradi česar sem presrečna!!!